Da ti logika stane: Dušanka Majkić objasnila zašto elektronski izbori u BiH nisu dobra stvar!

SNSD-ova delegatkinja u Domu naroda Parlamenta BiH Dušanka Majkić kritizirala je Borislava Borenovića, državnog zastupnika i predsjednika PDP-a, zbog njegovog stava da u izborni proces treba uvesti optičke skenere. Poručila mu je da je “naivan ako misli da mu namjere nisu prepoznate”.

“Jedini cilj mu je uvođenje optičkih skenera u izborni proces, jer onaj koji drži u svojim rukama bazu podataka, taj odlučuje o izbornom rezultatu. Isti cilj imaju i sve stranke iz FBiH. A znamo i ko vlada CIK-om”, napisala je Majkić na Twitteru.

Podsjetimo, nakon današnjih razgovora o izmjenama Izbornog zakona u Sarajevu, Borenović je kazao da onaj ko je protiv skeniranja glasačkih listića i suštinskih tehničkih izmjena Izbornog zakona, on u suštini hoće da ostane na tome da se na krađama, lopovlucima, otimačini… kreira sudbina ove zemlje te da na izbornoj korupciji uvodi korupcija u sistem i sve strukture.

Sastanku opozicije sa međunarodnim zvaničnicima su prisustvovali i predsjednici SBB-a Fahrudin Radončić, Sabina Ćudić iz Naše stranke, te predsjednici SDS-a Mirko Šarović i PDP-a Branislav Borenović.

Prije toga predstavnici međunarodne zajednice su razgovarali sa Bakirom Izetbegovićem (SDA) i Draganom Čovićem (HDZ)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79