Dačić: Četiri ili pet država povlači priznanje nezavisnosti Kosova

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je danas da će do kraja godine četiri ili pet zemalja povući priznanje nezavisnosti Kosova.

“Razgovarao sam sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i biće nastavljena akcija u smijeru povlačenja priznanja, iako nam zavijaju ruke i svašta rade. Ali sigurno će četiri-pet zemalja završiti to do kraja godine”, rekao je Dačić za televiziju “Happy”.

Podsjetivši da je 15 država povuklo priznanje kosovske nezavisnosti, on je istakao da sad ne mogu biti zaustavljene zemlje koje hoće da povuku priznanje.


“Ja svaki put pitam predsjednika Vučića, kad god se vidimo, ostaje li isto što smo se dogovorili, čisto da ne napravimo neku štetu. Da on nije dao saglasnost, mi to ne bismo radili”, naveo je Dačić.

Priznanje nezavisnosti Kosova povukli su Togo, Unija Komora, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Liberija, Lesoto, Grenada, Madagaskar, Komonvelt Dominika, Papua, Nova Gvineja, Solomonska Ostrva, Palau i Centralnoafrička Republika.

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79