Dačić najavio protestnu notu prema Hrvatskoj zbog izjava ministra Grlić Radmana

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić uputit će Hrvatskoj protestnu notu zbog izjave hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlić Radmana kojom napada Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića.

Povodom izjave Grlića Radmana da je Vučić “trabant i da sjedi na dvije stolice”, Dačić je istakao da niko nema pravo, a ponajmanje Hrvatska, da dijeli lekcije i brutalno se miješa u unutrašnje stvari Srbije.

Dačić je naveo da se u Hrvatskoj sistematski godinama unazad gradi atmosfera mržnje prema Srbiji i srpskom narodu, a da je izjava Grlić Radmana samo jedan od takvih primjera, saopšteno je iz Miistarstva spoljnih poslova Srbije.

Srbija je zemlja koja vodi suverenu i nezavisnu spoljnu politiku, koja je u interesu isključivo naših građana i našeg naroda. Srbija i Vučić nisu ničiji trabanti”, istakao je Dačić.

On je naveo da hrvatski ministar nije naučio lekcije iz historije, pa zaboravlja, ili bi želio da se zaboravi, “da je Hrvatska bila najvjerniji trabant Austrougarske i nacističke Njemačke, sa Nezavisnom Državom Hrvatskom, koja se borila čak i poslije Hitlerovog samoubistva, sve do 15. maja, šest dana poslije kapitulacije Njemačke”.

“Bili su kao trabanti veći nacisti od nacista. Mi smo sluge samo Srbije i naših građana”, istakao je Dačić.

Grlić Radman je izjavio juče da Srbija mora odluči na kojoj će stolici sjediti.

“Neudobno je sjediti na dvije stolice. On ne bi trebao imati veliku dilemu. Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana”, rekao je Grlić Radman.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79