Dačić najavio zajedničku skupštinu Srbije i RS-a: “Između istog naroda ne postoje granice”

Zajednička skupština Srbije i RS bit će održana u novembru u Beogradu, povodom jubileja 30 godina od Parlamenta RS.

Najavio je to predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, koji se danas u Banjoj Luci sastao sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

– Mnogi nemaju predstavu koliko su ti datumi značajni. Možda 30 godina ne predstavlja veliku vremensku distancu, ali za Srbiju i RS bile su prekretnica za budućnost – kazao je Dačić na pres-konferenciji.

Kaže da su specijalne veze između Srpske i Srbije “živa veza” između istog naroda i da tu ne postoje nikakve granice.

– Ništa novo se ne dešava na ovim prostorima, to se radi već decenijama, da se “izigra” Dejtonski sporazum, uzimajući Srpskoj gotovo sva ovlašćenja – podvukao je Dačić dodajući da je Republika Srpska sačuvala svoj identitet.

Također, Milorad Dodik je ovom prilikom najavio da će Narodna skupština Srpske u narednim danima donositi odluke koje će vratiti ustavnu poziciju, te naveo da Republika Srpska ima snagu za samoodrživost.

Na sastanku sa Dačićem razgovarano je o međusobnoj saradnji Republike Srpske i Srbije.

– Ocijenili smo da je ta saradnja oduvijek bila izrazito dobra i puna međusobnog uvažavanja. Srbija i Srpska pokazuju da mogu u demokratiji samostalno da upravljaju svojim resursima. Srpska ima snagu za to. Pokušavaju ajtidejtonskim djelovanjem da nam oduzmu sve nadležnosti, a naša Skupština će odgovoriti na sve to – poručio je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79