Dačić otkrio o čemu su razgovarali : Erdogan će doprinijeti smirivanju tenzija u BiH

Predsjednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić kazao je danas kako je jedna od važnijih poruka turskog predsednika Recepa Tayyipa Erdogana da je spreman lično doprinijeti smirivanju tenzija u BiH.

Ivica Dačić je nedavno boravio u službenoj posjeti Turskoj i imao sastanke sa turskim parlamentarcima, ali i turskim predsjednikom i ministrom vanjskih poslova.

Prema njegovim riječima, kapitalni projekat za turskog predsjednika je autoput Beograd – Sarajevo za koji je rekao, kako je prenio Dačić, da od tog projekta neće odustati, kao i da će utjecati na ljude u BiH koji su se “malo bunili” protiv toga, prenoci Blic.

Dačić je za TV Pink kazao da je u Turskoj dogovoreno da se poboljša saradnja parlamenata Srbije i Turske.

Naglasio je da je tokom sastanka sa turskim predsjednikom razgovarao i o predstojećem susretu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Erdogana u Istanbulu u subotu, ali i da su se saglasili u vezi opredjeljenja za dalji nastavak saradnje dvije zemlje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79