Daidži zapalio kuću u Visokom

Općinski sud u Visokom potvrdio je optužnicu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) protiv Luisa Jusufovića iz Vogošće, a zbog krivičnog djela paljevine. Jusufović se optužnicom tereti da je zapalio tuđu kuću namijenjenu za stanovanje, tačnije kuću svoga dadiže koji živi u Italiji.

-Na području Visokog, sa namjerom da zapali kuću, u kojoj trenutno niko ne boravi, vlasništvo njegovog daidže R. S. i sa kojim je duže vrijeme bio u lošim porodičnim odnosima, došao ispred kuće noseći sa sobom plastičnu bocu sa dva litra benzina koja je prethodno kupio na benzinskoj pumpi u Podlugovima – navodi se u optužnici.

Bili u lošim odnosima

Zatim je ušao kroz dvorište kuće, popeo se stepenicama na sprat i provalio ulazna vrata, ušao u kuću i u jednoj od prostorija prosuo zapaljivu tečnost – benzin po podu i krevetu koji se nalazio u sobi.

-Pa upotrebom otvorenog plamena sa upaljača zaplio komad papira i bacio ga na prosuti benzin i tako izazvao požar u kući, kao i materijalnu štetu u iznosu oko 10.000 KM – stoji u optužnici prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79