“Daj 300 eura ili sve šaljemo tvojoj ženi”: Supružnici namamili muškarca da “lažnoj Neveni” pošalje eksplicitne fotografije

Mladen P. (23) i njegova supruga Ljubica P. (25) iz Loznice uhapšeni su juče zbog sumnje da su od vozača A. P. (39) iz Beograda pokušali da iznude 300 eura

Oni su oštećenog preko lažnog Fejsbuk profila, koji je bio na ime Nevena Radić, namamili da pošalje golišave fotografije, a zatim su ga ucijenili da će te slike, ukoliko ne uplati novac, poslati njegovoj supruzi.

Kako se saznaje Informer od izvora iz istrage, Mladen i njegova supruga Ljubica dogovorili su se da ucijene A. P. i od njega uzmu novac, a istraga tek treba da utvrdi zašto su htjeli da ucijene baš njega.

– Sredinom marta su napravlili lažni profil na Fejsbuku na ime Nevena Radić. Krajem marta sa ovog profila proslijedili su zahtjev za prijateljstvo Beograđaninu i čekali su da ga on prihvati. Čim je to uradio, osumnjičeni su počeli da mu šalju lascivne poruke i navodno Nevenine golišave fotografije – priča izvor iz istrage.

Kako dodaje, oštećeni se upustio u prepisku, ne sluteći da se iza tog profila kriju ucenjivači. Sve vreme prepiska je imala seksualni kontekst. U jednom trenutku osumnjičeni su od A. P. zatražili da fotografiše polni organ, tijelo i lice, a zauzvrat su mu proslijedili još jednu fotografiju nagog ženskog tijela, piše Blic.

Muškarac je uradio to što je djevojka od njega tražila ni nesluteći šta slijedi.

– Ubrzo nakon što je poslao fotografije dobio je poruku u kojoj mu je traženo da na žiro račun banke uplati 200 evra. Ucjenjihvači su mu i u SMS poruci poručili da se ne igra i da odmah uplati novac kako njegova supruga, ali i svi prijatelji ne bi dobili njegove kompromitujuće fotografije.

Beograđanin je ucjenjivačima rekao da mu treba malo vremena da skupi novac, a oni su mu rekli da može, ali da onda mora da plati 300 evra.

Muškarac je nakon toga otišao pravo u policijsku stanicu i ispričao šta se dogodilo.

Inspektori su rekli da je najbolje da novac uplati jer će tako najbrže naći prevarante.

– Ubrzo je proverom žiro računa na koji je oštećeni uplatio novac utvrđeno da on pripada Ljubici P. Pregledom snimaka sigurnosnih kamera otkriveno je da je novac sa bankomata u Loznici podigao Mladen P. Supružnici su uhapšeni, a pregledom njihovih telefona pronađeni su dokazi da su oni ucjenjivali A. P. – kažu u policiji.

Mladenu i Ljubici je po nalogu tužilaštva određeno zadržavanje.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79