Damir Gradaščević se nije javio u zatvor na izdržavanje kazne za ubistvo?

Damir Gradaščević, koji je pravomoćno osuđen za ubistvo od prije 27 godina, trebao se krajem jula javiti na izdržavanje kazne zatvora, potvrđeno nam je u Općinskom sudu Sarajevo, koji je nadležan za izvršenje kazni.

Iz Općinskog suda nam je pojašnjeno da je Gradaščević otad nedostupan, odnosno da nije pronađen na adresi stanovanja.

Vrhovni sud Federacije BiH u junu ove godine potvrdio je presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je Damir Gradaščević pravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine zbog ubistva Miloša Vujića Panića.

Gradaščević ima i državljanstvo Hrvatske
Gradaščević ima i državljanstvo Hrvatske Foto: Avaz

 

Damir Gradaščević osuđen je da je 13. septembra 1993. godine oko 12.40 sati u dvorištu zgrade u Sarajevu fizički napao Miloša Vujića Panića, udarajući ga pesnicama u predjelu glave i ramena, a potom je iz pištolja ispalio tri hica, od kojih je jedan pogodio Vujića Panića u predjelu desne strane glave, nakon čega je i preminuo.

Riječ je o maratonskom procesu, a presuda je Gradaščeviću ukidana četiri puta. Gradaščević je jedno vrijeme bio u Americi te mu je suđeno u odsustvu, što je kasnije poništeno, nakon što je ponovo postao dostupan bh. pravosuđu. Njegovi advokati sve do sada su uspijevali da izdejstvuju ukidanje presude.

Gradaščević je, inače, državljanin i BiH i Hrvatske i slobodno se može kretati prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79