Damir Nikšić povlači inicijativu za promjenu naziva ulice Nusreta Šišića Dede

Damir Nikšić je na sjednici komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo pokrenuo inicijativu da se promjeni naziv ulice Nusreta Šišića Dede, istinskog heroja i jednog od simbola odbrane Sarajeva u protekloj agresiji na našu domovinu.

Na njegovu inicijativu reagovala su brojna boračka udruženja u KS, ali i građani Sarajeva.

On je danas putem Facebook profila napisao saopštenje za javnost koju prenosimo u cjelosti.

Odlučio sam javno povući inicijativu vraćanja imena Ulici Vojislava Kecmanovića Đede.

Ne činim to zbog pritiska i reakcija boraca i boračkih udruženja KS, već prvenstveno radi toga što mi nije bila ni namjera ni cilj posthumno ideološki “zavađati Dedu i Đedu”, da se tako izrazim.
Povlačim tu inicijativu zato što odbijam kroz nju služiti onima kojima je “zavađanje Đede i Dede” od početka bila i do danas ostala primarna ideološka misija.

Upravo iz tog razloga odlučio sam ostati čvrsto pri drugom dijelu moje inicijative i ovom prilikom pozivam građanke i građane Kantona Sarajevo da daju podršku adekvatnom obilježavanju lika i djela predsjednika ZAVNOBiH-a i prvog predsjednika prve (narodne) republike BiH na vidnom i istaknutom mjestu u glavnom gradu zajedničke nam države.

Damir Nikšić
Samostalni zastupnik Skupštine Kantona Sarajevo.

Boračke organizacije KS: Nikšić je prevršio svaku političku, etičku i ljudsku mjeru

‘Zelene beretke regirale na istup Damira Nikšića

Novi skandal Damira Nikšića, komandanta odbrane Dobrinje nazvao bošnjačkim fašistom

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79