Damir Nikšić: U vezi Batka mi je najsumnjivije što je već kriv i trebaće mu godine i godine da svima dokaže da je nevin!

Na pravosudnim organima je da rade svoj posao i opovrgnu sumnje građana da je u ovoj državi “teško, ili gotovo nemoguće, bilo šta (u)raditi, a da uvijek nekome ne budeš kriv”!

Nakon današnjeg ročišta sutkinja za prethodni postupak Sanela Rondić donijela je odluku da se Almiru Čehajiću Batku odredi jednomjesečni pritvor. Ovo je za medije potvrdio i njegov branilac, sarajevski advokat Omar Mehmedbašić.

Batko na ročištu: Spasili smo 555 ljudi, spreman sam umrijeti za istinu

Batko je večeras prebačen u pritvorsku jedinicu KPZ-a Sarajevo.

Burno je bilo na današnjem ročištu, na kome je Batko, na kraju svega što je iznio u svoju odbranu, zamolio sutkinju Rondić da ga ne pritvara:

– Preklinjem vas pred svijetom i ljudima da me ne zatvarate. Spreman sam da odgovaram za sve. I da ne idem u „Otvorenu mrežu“ i da ne idem na radio. Da se javljam ako treba i u tri ujutro. Sa tim ljudima koji se spominju da su me prijavili nikada više neću pričati. Pustite me da spasim čast i život – kazao je u svom emotivnom obraćanju Batko, no sutkinja je ipak odlučila drugačije.

Batku pozlilo, Hitna pomoć intervenirala

Dok javnost s pažnjom prati događaje oko pritvaranja poznatog voditelja i humaniste, na društvenim mrežama pojavljuju se različiti komentari. Mnogo je negativnih komentara, ali pojavljuju se i oni sa drugačijim tonovima. Jedan od takvih objavio je novinar i, kako sam kaže, bivši uposlenik “Otvorene mreže” Darko Došlo na svom Facebook profilu.

U svom FB komentaru Došlo je, između ostalog, ustvrdio i da je ‘Otvorena mreža’ mnogima pokvarila talove, te poručio:

– Svjestan sam da smo se zamjerili mnogima, nekima direktno, a nekima indirektno. Ljekarima smo bili noćna mora, političarima trn u oku, a lobistima smo pokvarili talove.

Na svom Facebook profilu oglasio se i Damir Nikšić, predsjednik Ekološkog slobodarskog pokreta (ESP), sa vrlo kratkom opaskom:

– U vezi Batka mi je najsumnjivije to što je već kriv i trebaće mu godine i godine da nam svima dokaže da je nevin!

Na pravosudnim organima je da rade svoj posao i opovrgnu sumnje građana da je u ovoj državi “teško, ili gotovo nemoguće, bilo šta (u)raditi, a da uvijek nekome ne budeš kriv”! – prenosi Depo.

Almiru Čehajiću Batku određen jednomjesečni pritvor

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79