Damir Pejović opet pod sudskom lupom zbog novih optužbi za otmicu i zlostavljanje

Damir Pejović, osoba koja je 2017. godine osuđena zbog zlostavljanja i držanja u ropskom odnosu državljanke Njemačke T.D., ponovno je privukao pažnju javnosti nakon što mu je 3. augusta ove godine produžen pritvor za naredna dva mjeseca. Pejović se suočava s novim optužbama za otmicu i silovanje, a Tužilaštvo Kantona Sarajevo aktivno radi na slučaju.

Prema podacima iz optužnice, Pejović se tereti za niz gnusnih djela koja su trajala od oktobra 2020. do januara 2023. godine. Optužnica tvrdi da je tokom tog perioda protupravno ograničavao slobodu kretanja T.D., postepeno uspostavljajući punu kontrolu nad njom. Upotrebljavao je razne metode za izazivanje straha i onesposobljavanje T.D., uključujući prisiljavanje na konzumaciju nepoznatih supstanci koje su je onesposobljavale za pružanje otpora. Optužnica dalje navodi da je Pejović izvršio i fizičke napade na T.D.

Jedan detalj iz optužnice je opisao događaj kada je Pejović zaustavio vozilo kojim je upravljao u šumi na nepoznatoj lokaciji. Tamo je naredio T.D. da legne ispred automobila, prijeteći da će je pregaziti i slomiti joj noge. Njegove prijetnje su bile popraćene strašnim osjećajem straha kod T.D., koja je iz straha i molbi legla ispred automobila. Pejović je potom fizički napao žrtvu.

Optužnica također opisuje kontinuirano prisiljavanje T.D. na spolne odnose, uz upotrebu nepoznatih pića ili pilula koje su je onesposobljavale. Ovo je dodatno potvrđeno strahom i zastrašivanjem, prisiljavajući T.D. da se podvrgava mučenju i zlostavljanju.

Pejovićeva prošla osuda za zlostavljanje i držanje u ropskom odnosu ističe ozbiljnost njegovih postupaka. Novi slučaj optužbi svjedoči o njegovom kontinuiranom nasilnom ponašanju i potrebi da se ovakve osobe drže odgovornima za svoje gnusne zločine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79