Damir penzionerima prevarom uzimao novac

Damir Ajlec, koji je uhapšen u akciji “Vidra” u Gradišci zbog sumnje da je varao penzionere iz tog grada, osumnjičen je za još četiri prevare koje su počinjene u Banjaluci.

U PU Banjaluka navode da je nad osumnjičenim juče izvršena kriminalistička obrada. Dodaje da se Ajlec sumnjiči da je od novembra 2022. do marta 2023. godine u naselju Lazarevo počinio tri prevare, a četvrta je izvršena u Laktašima.

“Prevare su izvršene na način da je osumnjičeni dolazio u privatne posjede, u kojima žive starije osobe, od kojih je pod izgovorom jeftine nabavke i kupovine ogrevog drveta, zamjene električnog brojila ili povoljnog pružanja internet usluga od strane kablovskog operatera unaprijed uzimao novac. Oštećene je doveo u zabludu za obećane usluge, pričinivši materijalnu štetu od oko 7.130 KM”, navode u PU Banjaluka

Dodaju da je o svemu obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci koje je naložilo da se, po kompletiranju predmeta, protiv Ajleca podnese izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Podsjetimo, Ajlec je na sličan način izvršio više prevara i krađa na području Gradiške, zbog čega je uhapšen početkom sedmice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79