Damir Zukić nakon otkaza: “Ostavili su mi djecu bez hljeba”

Jedan od pokretača štrajka i onih koji su posljednjih mjeseci ukazivali na jako loše stanje u Javnom komunalnom preduzeću “9.septembar” iz Srebrenika dobio je otkaz u ovoj firmi.

Oproštajni selfie: 500 radnika “Standarda” dobilo otkaze!

Riječ je o Damiru Zukiću, nekadašnjem golmanu Gradine iz Srebrenika i gradačačke Zvijezde koji je radio u ovome preduzeću kao inkasant naplate na parkinzima.

Danas ga je na poslu dočekalo Rješenje o otkazu ugovora o radu, kojeg je potpisala direktorica Maksida Zukić.

U njemu se šturo obrazlaže da je Damir Zukić dobio otkaz jer se nije pojavio na poslu, a da je prethodno bio upozoravan zbog istog.

– Taj dan sam bio u Službi hitne pomoći. Imao sam grlobolju i to je evidentirano. Dobio sam i lijekove. Međutim, ovo mi se sprema već dugo. Čekali su samo momenat da mi ovo urade, kaže Damir.

Na pitanje kakav je daljni plan, on ističe:

– Kontaktirao sam advokata i ništa neću raditi bez njegovih uputa. Sve je ovo urađeno nezakonito i slijede tužbe protiv svih onih koji stoje iza ovoga. Naravno da iza svega stoji politika. Ostavili su mi djecu bez hljeba. Ali ja se ne mogu predati nego se moram boriti. Dobivam veliku podršku sa svih strana i ova priča se neće zaustaviti na ovome. Moje kolege su uz mene, ljudi su gladni, nemaju sredstava da dolaze na posao i gotovo je sigurno da će se zaustaviti odvoz smeća u Srebreniku jer su računi firme blokirani, kaže Damir Zukić za Okanal.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79