Dan jednog studenta na Univerzitet u Sarajevu počinje sa nervnim slomom

Dan jednog studenta na Univerzitet u Sarajevu počinje sa nervnim slomom.

Nakon što dođete do zgrade Filozofski fakultet Sarajevo shvatite da su vrata zaključana, pozvonite i javi vam se glas koji kao papagaj ponavlja da studentska služba sada radi samo od 10 do 14h. Zašto? Zbog pogoršane epidemiloške situacije u Sarajevu. Nakon što već tu shvatite da je vrag odnio šalu čekate i već u 10h ispred zgrade imate prizor sa slike. Kako ovo prevenira pogoršavanje epidemiološke slike u Sarajevu? Ne znam. Znam samo da stvara još goru situaciju u kojoj masa studenata čeka kako bi došla na red, da bi im se u 14h zatvorila vrata iako su čekali od 8 ujutro sa rečenicom “Ne radimo više za danas.”

Ako slučajno uspijete ući u zgradu fakulteta i doći do sada već imaginarne studentske službe da podignete papir koji ste naručili prije 7 dana putem ISSS-a kojeg plaćate 20KM svake godine a kojeg održava UTIC plus d.o.o., dobijete odgovor “Papir nije obrađen, trebaš predati drugi papir na službu, da bi dobio prvi papir.” U koju svrhu onda plaćam ISSS? Ko radi na njemu, što on ne radi? I ko ovdje studente pravi budalama?

Nakon što ti na studentskoj službi kažu da im treba 2 dana da isprintaju jedan papir, da evo već treći mjesec “fali potpis šefice službe” na molbi za ekvivalenciju predmeta, da da bi upisali ocjenu koja fali moram da dođem do profesora koji će potpisati još jedan papir, odeš do kabineta šefice službe i ona naravno nije na svom radnom mjestu. What a surprise.

Nakon svega ovoga do 11h si već dobio nervni slom, a onda shvatiš da će vrlo vjerovatno svi studenti koji su se jutros probudili i trebaju nešto od fakulteta/univerziteta danas doživjeti nervni slom. A vjerovatno će isto da dobiju i ljudi sa studentske službe, jer na kraju oni su tu jer prate naređenja “sa vrha”. I pored toga, možda usput pokupe i koronu.

Zato kako niko ne bi doživljavao nervne slomove, ja više ne molim, nego zahtjevam da Studentski Parlament Univerziteta u Sarajevu napokon počne da radi za studente i da zahtjeva da se pravi problemi riješe, a Univerzitet Sarajevo da nauči koristiti mehanizme koji olakšavaju svima procese, kao npr. mail!

Toliko za dobro jutro.

Napisala je Adna Sokolović na svom Facebook profilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79