Dan nezavisnosti se slavi u RS-u: U Kozarcu se vijore zastave BiH! (FOTO)

Zvaničnici u bh. entitetu RS ne priznaju, samim tim i ne slave Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Ali oni koji su se vratili na svoja prijeratna ognjišta pokazuju i dokazuju da je ona nezavisna, jedinstvena zemlja svih naroda.

I ovoga puta su Kozarčani okitili svoj Kozarac bh. zastavama i proslavit će 1. mart kako zaslužuje jedan državni praznik.

Povodom obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti BiH Jusuf Arifagić koji se vratio u svoj Kozarac gdje razvija svoj biznis i zapošljava sve Kozarčane i Prijedorčane u svoju kompaniju „Arifagić Investment“.

Slavi se država i u Kozarcu. Ko kaže da je nema – kazao je Arifagić.

Inače, danas je u organizaciji Udruženja veterana Krajine 92.-95. Prijedor, a uz pokroviteljstvo predsjednika Skupštine grada Prijedora Mirsada Duratovića održana svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH.

Također je polozeno cvijeće na spomen obilježja i šehidska mezarja širom Prijedora. Svečanosti su prisustvovali i gosti iz USK-a. Premijer Mustafa Ružnić, ministar privrede Nijaz Kadirić kao i potpresjednik entiteta RS Samiz Salkić.

Pred nama je jedan dug put izgradnje drzave BiH u kojoj će svaki građanin uživati pune slobode. Prijedorčani povratnici su još jednom pokazali puno jedinstvo. I dokazali da je Prijedor i naš.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79