Danas bi mogla biti poznata sudbina Zvizdića u SDA

U Centrali SDA u Sarajevu danas je zakazana redovna sjednica Kolegija ove stranke. Na dnevom redu je aktuelna politička situacija, ali i rzultati Lokalnih izbora.

Ova sjednica, za razliku od prethodnih, dolazi u trenutku kada SDA potresa žestok unutarstranački sukob između lidera stranke Bakira Izetbegovića i potpredsjednika Denisa Zvizdića. Razlog je debakl ove stranke na Lokalnim izborima.

Naime, nakon što je Zvizdić za medije rekao da je njegov ostanak u SDA uvjetovan ostavkama pojedinaca, zbog kojih je SDA doživjela brutalan poraz u na izborima, prije svega Izetbegović mu je odgovorio da ne prihvata ultimatume i da će tek sada Zvidić upoznati njegovo pravo lice. U sve se umiješala i Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i supruga Bakira Izetbegovića, ali i KO SDA Sarajevo, optuživši Zvizdića za neistine.

Međutim, Zvizdić ih je demantirao na društvenim mrežama.

O rezultatima najbolje govori podatak da je SDA na ovim lokalnim izborima na većini izbornih mjesta u Sarajevu dobila manje glasova nego što je otjerano ljekara sa KCUS-a, kazao je između ostalog Zvizdić

Pitanje je sada, šta će biti s Zvizdićem i hoće li uopće prisustvovati sjednici Kolegija.

Pojedinci su zatražili njegovo isključenje iz stranke. No, njega je na poziciju potredsjednika izabrao Kongres, među 20 kandidata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79