Danas dženaza Merimi Balkić, tragično nastradaloj pedagogici OŠ Kovačići

U Bosanskoj Krupi, na Mezarju Lipik, danas će biti klanjana dženaza-namaz Merimi Balkić (32), koja je tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći na istočnom ulazu u Sarajevo.

Dženaza-namaz će se klanjati u 13.30 sati ispred Gradske džamije u Bosanskoj Krupi, nakon čega će Balkić biti pokopana na Mezarju Lipik.

Podsjetimo, Balkić, koja je bila pedagogica, zajedno je sa svoje tri kolegice iz Osnovne škole Kovačići poginula kod Darive, u blizini glavnog grada Bosne i Hercegovine, kada su u automobilu, iz još neutvrđenih okolnosti, sletjele s kolovoza i završile u provaliji dubokoj 200 metara.

Potraga za njima trajala je pet sati, kada su tijela s automobilom pronađena u koritu rijeke Miljacke.

Zbog tragičnog stradanja četiri uposlenice Osnovne škole Kovačići, Vlada Federacije BiH je sutrašnji dan, 16. april, utorak, proglasila Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

Lejla Sadiković, koja je poginula u 48. godini, bit će sahranjena u utorak, 16. aprila, na Gradskom mezarju Vlakovo u 14 sati.

Istog dana, na istom mjestu, dakle na Mezarju u Vlakovu u 14 sati, obavit će se i dženaza-namaz za tragično nastradalu Alminu Ćorović, koja je poginula u 70. godini života, kao i Minu Kadrić (58).

U Kantonu Sarajevo, u osnovnom obrazovanju danas i sutra će se odvijati redovna nastava, sem u OŠ Kovačići, odakle su sve četiri uposlenice.

U OŠ Kovačići će se danas (ponedjeljak, 15. april) nastava odvijati skraćena na 30 minuta. Nastava u drugoj smjeni počinje u 14 sati.

U utorak (16. april) u ovoj školskoj ustanovi neće biti realizovana nastava niti produženi boravak.

Komemorativna sjednica ispred JU OŠ Kovačići i Općine Novo Sarajevo održat će se danas (ponedjeljak, 15. april) u 12 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

Komemorativna sjednica ispred Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo će se održati sutra (utorak, 16. april) u sali Skupštine Kantona Sarajevo.

U OŠ Kovačići danas će biti postavljena Knjiga žalosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments