Danas dženaza mladiću Kenanu Mehmedoviću koji je preminuo usljed povreda zadobijenih tokom požara u tunelu

29-godišnji Kenan Mehmedović iz Visokog koji je teško povrijeđen 7. marta u požaru u pomoćnom tunelu Sozina, na području Crne Gore, preminuo je u nedjelju usljed zadobijenih povreda.

Prema informacijama koje su potvrđene od portparola Osnovnog državnog tužilaštva Crne Gore Radovana Đurišića, do požara je došlo u pomoćnom tunelu tokom radova koje su izvršavali trojica radnika bosanskog preduzeća. Prema riječima tužioca, jedan od radnika, zadobio je povrede opasne po život, nakon čega je upućen u Klinički centar Podgorica, dok su njegove kolege ovaj incident prošle nepovrijeđene. Mehmedović je preminuo tokom liječenja, piše Hayat.

Prema saznanjima Novosti, do požara je došlo prilikom montiranja opreme za upravljanje rasvjetom i signalizacijom u tunelu Sozina, na magistralnom putu Bar – Podgorica.

Dženaza tragično nastradalopm mladiću bit će klanjana u džamiji u Buzićima kod Visokog poslije ikindije-namaza (15:12), a ukop će se obaviti na mezarju Buzići.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79