Danas dženaza mladiću koji je preminuo na svoj rođendan

Još se utvrđuju okolnosti tragedije koja je potresla Tešanj, a nakon što je mladić Almedin Dugalić (18) preminuo nakon proslave svog 18. rođendana.

Iako postoji nekoliko verzija uzroka smrti mladića, poput one da su mu prijatelji stavljali određene supstance u piće, obdukcijom koja je zakazana za danas bit će utvrđen uzrok smrti mladog Dugalića.

Dugalić je bio povučen a njegovi prijatelji, navodno, su mu stavljali supstance u piće kako bi vidjeli njegovu reakciju na to. Međutim, od pretjerane doze supstanci koje su mu sipali u piće došlo je do srčanih komplikacija usljed čega je mladić i preminuo.

Dženaza namaz će se klanjati danas u 17h na mezarju “Pod Brdom” u Medakovu piše Crna-Hronika.

Iza nastradalog Almedina ostao je otac Admir, majka Fikreta, sestra Almedina, djed Zahid i nana Fatima.

Nakon što mu je pozlilo dvojica prijatelja pobjegla iz kuće: Navodno su sinovi policajaca?!

Obaviještena tužiteljica

O događaju je odmah obaviještena dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koja je izašla na lice mjesta, zajedno sa službenicima kriminalističke policije, te rukovodila uviđajnim radnjama u porodičnoj kući preminulog. Tokom uviđaja, lice mjesta je kriminalistički obrađeno, te su fotografisani i izuzeti određeni predmeti i tragovi koje će biti predmetom daljnjih vještačenja i kriminalističke obrade.

U prostorijama Policijske stanice Tešanj, uz prisustvo i nadzor kantonalne tužiteljice, provedene su određene kriminalističko-istražne radnje tokom kojih su saslušana tri lica u svojstvu svjedoka, te se obavljaju razgovori i sa drugim licima koja se mogu dovesti u vezu sa predmetnim događajem.

Obdukcija tijela

Po naredbi kantonalne tužiteljice, dana 09.05.2022. godine, u prosekturi Kantonalne bolnice Zenica, u Zenici, bit će obavljena obdukcija tijela preminulog D.A., tokom koje će biti uzeti uzorci krvi i urina za potrebe daljnjih vještačenja i utvrđivanja uzroka smrti lica.

Policijski službenici Policijske stanice Tešanj, u saradnji sa dežurnom tužiteljicom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji na dokumentovanju navedenog događaja, te utvrđivanju svih okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica, kazali su iz policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79