Danas dženaza prim. dr. Ahmedu Alečkoviću: Preminuo u 70. godini života

Bio je personifikacija stručnosti, čovjek koji je mnogim pacijentima promjenio život na bolje. Smrt našeg primarijusa potresla sve one koji su ga poznavali. A njih je veoma mnogo…

Tužne vijesti iz Tuzle: Preminuo prim. dr. Ahmed Alečković

Prim.dr. Ahmed Alečković preminuo je u petak 9. apila u Tuzli, u 70. godini života.

Kao dugogodišnji šef ORL odjela, svoj život posvetio je razvoju i unapređenju, Klinike za bolesti uha, grla i nosa, JZU UKC Tuzla.

“Nažalost, na bolji svijet je preselio prim.dr. Ahmed Alečković. Tužni smo zbog odlaska našeg prijatelja i ponosni što smo ga poznavali i sarađivali sa njim. Bio je personifikacija stručnosti, čovjek koji je mnogim pacijentima promjenio život na bolje. I kao što kaže veliki francuski pisac i političar Andre Malraux: “Kad hrastove obaraju, šume ječe”, tako je i smrt našeg primarijusa, potresla sve one koji su ga poznavali. A njih je veoma mnogo. Dragi Leća, neka ti je laka zemlja bosanska a porodici iskreno saučešće”, ovim riječima se od primarijusa Alečkovića oprostio doc.dr.sc. Almir Salkić specijalista otorinolaringologije.

Ispraćaj će se obaviti u danas, 12. aprila ispred Komemorativnog centra Tuzla od 12 do 12.30 sati. Dženaza će se klanjati poslije podne namaza ispred Džindijske džamije, a ukop će biti obavljen na Gradskom groblju Trnovac, Grad Tuzla piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79