Danas glasanje za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva

Nastavak konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva bit će održan danas u Vijećnici u 10 sati.

Nastavak će se realizirati po dnevnom redu konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća, usvojenom 24. marta, najavljeno je iz Gradskog vijeća Grada Sarajevo.

Trebalo bi biti izabrano njegovo rukovodstvo, ali se ne očekuje da će biti izabran gradonačelnik.

Podsjećamo da je prije dva dana, nakon burne konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća, Bogić Bogićević odlučio povući kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva. Kazao je da ne želi da se međustranački odnosi narušavaju zbog njega, niti da se njegovo ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama.

Toni Vukadin za predsjedavajućeg Gradskog vijeća predložio je Ademovića (NiP), a njegov protukandidat bio je Srđan Srdić (samostalni vijećnik), kojeg je predložio Vedran Dodik.

Nakon prvog kruga glasanja Ademović je dobio 10, a Srdić pet glasova. Jedan listić je bio nevažeći, jedan nepopunjen, dok je preostalih 11 bilo popunjeno tako da izazivaju sumnju.

Rezultati nisu mogli biti prihvaćeni, jer su listići popunjavani na čudan način, nekim tačkicama i podebljanjima, rekao je nakon sjednice još aktuelni predsjedavajući Igor Gavrić.

Nakon druge pauze, sjednica je prekinuta, jer nije bilo kvoruma. Vijećnici koji su napustili sjednicu nakon glasanja za predsjedavajućeg su Seid Škaljić (NBL – NES), Jasmin Skorupan (samostalni), Vedran Dodik (Savez za Stari Grad), Bajro Biber (BOSS), Enisa Spahić (samostalna) i Drago Jurić (USD).

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79