Danas i sutra se Sarajlije mogu vakcinisati u šoping centru

Danas i sutra u Importanne Shopping Centru u Sarajevu bit će omogućena vakcinacija građana od 10:00 do 15:00 sati, a na ovom punktu moći će primiti prvu, drugu ili treću dozu vakcine protiv koronavirusa po izboru

Na raspolaganju su Pfizer i Sinopharm vakcine.

Importanne Centar je svim vakcinisanim građanima obezbijedio besplatan parking i osvježenje.

S obzirom na porast broja novozaraženih u Kantonu Sarajevo, a i činjenicu da je većini građana isteklo šest mjeseci od druge doze, stanovništvo se poziva da se u što većem broju vakciniše booster dozama.

Ko i kada treba primiti booster dozu?

Prema preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju FBiH, booster dozu mogu primiti osobe starije od 18 godina najranije tri mjeseca od prijema druge doze, ako nisu bolovale Covid-19. Osobe koje su prebolovale Covid-19 i primile dvije doze vakcine, ovu dozu mogu primiti najranije šest mjeseci od prijema druge doze.

Podsjećamo da je akciju “Vakcinacija prema građanima” Ministarstvo zdravstva KS pokrenulo 6. novembra ove godine. U tržnim centrima na području Kantona Sarajevo na ovaj način vakcinisano je više od 8.000 građana, a samo prošlog vikenda u Sarajevo City Centru (SCC) vakcinisano je oko 2.000 građana.

  Izetbegović krenuo u utrku na društvenim mrežama

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79