Danas je 8. mart, a šta sve dobiju učiteljice i nastavnice? U viber grupama izrodi se ideja za skupocijeni sat, pa čak i poklon od zlata

Osmomartovska groznica drma roditelje!

 

Mnogi se utrkuju ko će predložiti bolju ideju za kupovinu poklona nastavnicama i vaspitačicama, a koliko je sve to postalo suludo, govore i primjeri roditelja koji predlažu da im se kupe satovi, pa čak i zlato za Dan žena na poklon.

Mnogim roditeljima u Bosni i Hercegovini telefoni su se usijali još prije nedelju dana od poruka u zajedničkim Viber grupama, gdje se daju predlozi za poklone i dogovara se o kupovini.

Nekada se vaspitačicama i nastavnicama simbolično kupovalo cvijeće ili su djeca sama izrađivala čestitke, slikala crteže i pisala pisma. Međutim, danas je situacija mnogo drugačija pa u obzir dolaze skupocjeni pokloni.

Vaspitačicama i nastavnicama se poklanjaju parfemi, vaučeri za kupovinu, vaučeri za masaže i spa centre, a pojedine dobijaju čak i skupocjene satove. Roditelji za poklone izdvajaju od 5 KM pa čak i do 20 KM.

Koliko je sve otišlo predaleko, govori i to što je jedan otac u Viber grupi sarkastično predložio da se skupe roditelji da podignu zajednički kredit i nastavnici kupe stan. Jedna majka je čak predložila da se kupi klima-uređaj za učionicu.

U jednoj od Viber grupa roditelja jaslenih grupa, u koju je Kurir imao uvid, jedan otac je predložio da svako izdvoji po 20 KM, kao i da bi vaspitačicama trebalo kupiti neki komad zlata, što je, naravno, odbijeno.