Danas nastavak suđenja u slučaju “Dženan Memić”: Svjedočenje Muriza Memića

Danas će biti održano drugo ročište u slučaju “Dženan Memić”, a prvi će svjedočiti Muriz Memić, Dženanov otac.

Predsjedavajući sudskog vijeća je Branko Perić, a ovo će biti drugi sudski proces u pet i po godina otkada je 22-godišnji Memić stradao u Velikoj aleji na Ilidži.

Zijada Mutapa, Alisu Ramić (djevojačko Mutap), Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića Tužilaštvo Bosne i Hercegovine tereti za organizirani kriminal i to protuzakonito posredovanje, sprečavanje dokazivanja, davanje lažnog iskaza i pomoć počinitelju nakon učinjenog krivičnog djela.

Odbrane svih optuženih uputile su prigovor na nadležnost Suda Bosne i Hercegovine u ovom slučaju, a očekuje se da će oni danas iznijeti dokaze.

Na proces suđenja bi mogao utjecati i porod Alise Ramić koji se očekuje uskoro ali je prethodno kazala da će se ubrzo nakon njega vratiti suđenju.

Muriz Memić je najavio da će danas tokom svjedočenja iznijeti svoja saznanja o tome šta su mu pričali Hasan Dupovac i Zijad Mutap, Alisin otac, nakon Dženanove smrti.

“Jasno je, oni su na optuženičkoj klupi. Dupovac to nije mogao ni u snu zamisliti. Mislim da Tužilaštvo ima dovoljno dokaza da to dokaže, vidjet ćemo kako će ići postupak, sudija Branko Perić važi za čestitog sudiju. Valjda ćemo ovo uspjeti dovesti do kraja, a oni mogu osporavati koliko hoće, ipak dokazi govore svojim jezikom”, rekao je ranije Muriz Memić.

Ročište u Sudu BiH počinje u 9 sati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79