Danas nova runda pregovora oko izbornog zakona

Ključni razgovori bit će nastavljeni ovoga puta u Neumu. I to od od 28. do 30. januara

Specijalni izaslanik SAD za izbornu reformu Metju Palmer (Mathew Palmer) i direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Ajhorst (Eichhorst) doputovali su u BiH gdje će danas početi nova runda pregovora o izmjenama Izbornog zakona.

Za danas planiran je sastanak s Zajedničkim kolegijem oba doma Parlamenta Bosne i Hercegovine koji treba početi u 9 sati.

Međutim, ključni pregovori bit će nastavljeni ovoga puta u Neumu. I to od od 28. do 30. januara, kako nam je ranije potvrđeno. Do tada će biti obavljeni i razgovori s liderima opozicije iz FBiH i RS-a u Sarajevu.

– Zajednička posjeta dio je kontinuiranih napora EU i SAD-a u BiH, s fokusom na ustavnu i izbornu reformu potrebnu kako bi zemlja napravila odlučujući iskorak na svom putu ka EU, eliminisala diskriminaciju i ojačala demokratska građanska prava – saopćeno je ranije iz Delegacije EU u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79