Danas počela s emitiranjem Televizija Herceg-Bosne

Danas je sa emitovanjem započela Televizija Herceg-Bosne (TV HB) sa sjedištem u Mostaru, javna televizija na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini, objavila je Hrvatska novinska agencija.

Okosnicu televizijskog programa činit će informativni program kojim će “povezati hrvatska središta od Neuma do Žepča, dok su planovi vodstva televizije zemaljskim signalom pokriti većinska hrvatska područja u BiH”.

Televizija Herceg-Bosne se nalazi i u sklopu kablovskog emitiranja te se planira satelitsko i internetsko emitiranje.

Direktor Radio televizije Herceg-Bosne Stipe Galić istaknuo je kako je početna faza u stvari eksperimentalna budući se s programom započelo u ljetnom razdoblju, te je na jesen najavio prilagođavanje programa s novom šemom.

– Prva informativna emisija je Županijska panorama, a tematski će pokrivati sve prostore koji su za nas značajni. Od 19:30 ćemo emitirati Dnevnik koji će trajati pola sata – pojasnio je Galić.

Po njegovim riječima svakoga dana u programu će biti i različite tematske emisije u trajanju od 45 minuta.

Dio programa Radija Herceg-Bosne u početku će biti integriran u televizijski program, dodao je Galić.

Radio-televizija Herceg-Bosne započela je emitirati radijski program u ratu 1993. godine, te unatoč nekoliko planova nije sve do sada pokrenula i televizijski program.

U sistemu javnog emitiranja u Bosni i Hercegovini postoji državna RTV BiH, te entitetske TV Federacije BiH i Radio-televizija Republike Srpske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79