Danas počinje isplata po 100 KM nezaposlenim osobama sa područja TK

Služba za zapošljavanje TK, danas, počinje isplaćivati jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenim osobama prema Uredbi Vlade FBiH.

Ministarstvo za rad i socijalnu politiku Vlade FBiH uplatilo je, na račun Službe za zapošljavanje TK, sredstva za isplatu jednokratne novčane pomoći nezaposlenim osobama, a prema Uredbi Vlade FBiH o pomoći stanovništvu usljed rasta potrošačkih cijena od 29. septembra 2022. godine. Naknadu u visini od 100 KM po nezaposlenoj osobi Služba će danas početi isplaćivati.

Na račun Službe, u ovu svrhu, Ministarstvo je uplatilo 4.340.500,00 KM, za ukupno 43.405 osoba sa područja Tuzlanskog kantona.

Inače, prema navedenoj Uredbi pravo na jednokratnu novčanu naknadu, imaju nezaposlene osobe koje su bile prijavljene na evidenciju Službe za zapošljavanje TK na dan 31. august 2022. godine, a koje nisu obuhvaćene Uredbom po drugom osnovu (npr. ukoliko nisu ostvarili jednokratnu novčanu pomoć kao korisnici prava boračko – invalidske zaštite, lica sa invaliditetom i civilne žrtve rata).

Krajnji rok za isplatu navedenih sredstava je 20. decembar 2022. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79