Foto: Nejro Alijević
Danas počinje jesen: Na kraju sedmice moguće osjetno zahlađenje

Danas počinje jesen: Na kraju sedmice moguće osjetno zahlađenje


Danas je kalendarski započela jesen. I bez kalendara “jesen miriše” u vazduhu. Osvanulo je prohladno jutro, na planinskim mrazištima uz slab mraz. Bjelašnica – Rakitnica -2°C.

Nakon prohladnog i lokalno maglovitog jutra, pred nama je još jedan predivan i topao dan uz obilje sunčanog vremena.
Naredna sedmica sprema nam i prvu izraženiju južinu ove jeseni uz promjenjvo i većinski toplo vrijeme. Na kraju sedmice moguće osjetno zahlađenje.

PONEDELJAK(23.09.) – još jedan stabilan dan. Nakon mjestimične jutarnje magle tokom dana sunčano uz postepen porast oblačnosti sa zapada. Razvojem naoblake samo rijetko uz koju kap kiše.

Jutarnje temperature većinom 4 do 11°C, dnevne 21 do 27°C.

U UTORAK i SRIJEDU(24.-25.09.) – jače naoblačenje sa zapada donosi povremeno kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom većem dijelu zemlje. Temperature u manjem padu u odnosu na topli ponedeljak ali bi se zadržalo većinski toplo vrijeme. Obzirom na dominantna južna i jugozapadna strujanja najviše padavina u spomenutom periodu očekuju se u dijelovima Hercegovine i zapadne Bosne.

OD ČETVRTKA(26.09.) – priliv osjetno toplijeg vazduha sa juga, uz jačanje južnog i jugozapadnog vjetra. Očekuje se kratkotrajna ali izražena južina, kao najava mogućeg zahlađenja oko 28.09.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija