Danas ponovo protesti podrške Miloradu Dodiku

Foto: Avaz

U entitetu Republika Srpska za danas su u Ribniku i Foči najavljeni protesti “Granica postoji” u znak podrške Miloradu Dodiku ili kako organizatori tvrde “institucijama Republike Srpske”.

Načelnik općine Nebojša Karać rekao je da će skup biti održan na međuentitetskoj granici u mjestu Velečevo od 18 sati, a u Foči su protesti najavljeni u mjestu Filipovići u 17:30 sati.

Protesti su prvi put organizovani prvog septembra i to u Istočnom Sarajevu, Doboju, Loparima i Nevesinju, a razlog je pokretanje optužnice protiv Milorada Dodika pred Sudom Bosne i Hercegovine. Prošlog petka protesti su organizovani u Vlasenici i Oštroj Luci.

Osim što se protestima petkom blokira kretanje građana između dvije administrativne jedinice, na ovaj način političkom organizacijom protesta se povećava i drži napetom politička situacija u zemlji te vrši pritisak na pravosudne organe.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79