Danas posljednji ispraćaj gradonačelniku Kamenjakoviću: Komemoracija u 11h, a dženaza u 16h

U svojoj 48. godini preminuo je gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković.

Kamenjaković je preminuo nakon teške bolesti. Preminuo je jučer u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Komemoracija gradonačelniku Samiru Kamenjakoviću je danas u 11h u Bosansko-kulturnom centru, a dženaza namaz je u 16h u Donjoj Lukavici u Živinicama.

Iza Samira ostala je majka Bija, supruga Suada, kćerke Emina, Amila, sin Emin, sestra Samira i ostala mnogobrojna rodbina.

Od gradonačelnica opraštaju se i uposlenici Gradske uprave Živinice, UKC Tuzla, JU Dom zdravlja Živinice te ostali prijatelji, komšije i poznanici.

Samir Kamenjaković je rođen 10.05.1975. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Srednju Medicinsku školu završio u Tuzli. Studij Medicinske radilogije završio na Univerzitetu u Sarajevu, gdje je i magistrirao, a zatim i doktorirao.

Dodatno obrazovanje u oblasti zdravstvenog menadžmenta završio na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Radio je na klinici za Radiologiju kliničkog centra u Tuzli. Bio je docent na odsjeku za radiološke tehnike na Medicinskom fakultetu u Tuzli.

Također, bio je zamjenik predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona iz reda Bošnjačkog naroda.

Objavio je više od 20 stručnih i naučnih radova iz oblasti medicine. Bio je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine.