Danas posljednji ispraćaj Pere Gudelja

Posljednji ispraćaj Pere Gudelja, jednog od največih i najuspješnijih gospodarstvenika u BiH bit će održan u subotu, 28. 11. 2020. godine, na mjesnom groblju u Gornjoj Večeriskoj.

Pero je rođen 26. svibnja 1955. godine u naselju Gornja Večeriska u općini Vitez, a preminuo je 24. studenog 2020. godine, u Zagrebu, gdje se nalazio na liječenju.

Teško je u Lašvanskoj dolini naći čovjeka koji će reći ružnu riječ o Gudelju. Kako kažu, uvijek je bio spreman pomoći ljudima i mnoge porodice u ovom kraju zahvaljujući njemu dobile su krov nad glavom i riješile svoju egzistenciju.

Gudelj je tokom života imao priliku da se upozna i druži sa najuspješnijim ljudima iz svijeta biznisa iz regiona, ali i iz ekonomije, sporta, muzike. Često je odlazio i na koride, a bio je redovan gost na Čevljanskoj koridi, gdje bi ponesen dobrom atmosferom iz automobila izvadio svoju harmoniku i svirao narodne pjesme i kola za hiljade posjetilaca koji su ga nagrađivali ovacijama i burnim aplauzom.

Zbog smrti privrednika Pere Gudelja, načelnik Viteza Tomislav Bošnjak-Matić donio je odluku o proglašenju subote danom žalosti.

Naime, odlukom se navodi da se Dan žalosti proglašava na području Općine Vitez te da će zastave na pola koplja biti spuštene na zgradi Općine Vitez, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Općina Vitez.

Također, na Dan žalosti ne mogu biti održani programi kulturno-zabavnog karaktera u javnosti, dok elektronski i drugi mediji s područja Općine Vitez su dužni prilagoditi svoje sadržaje Danu žalosti.

Kako je Pero Gudelj počeo graditi svoju imperiju!

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79