Danas protest zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo: Najavili i generalni štrajk

Predstavnici sindikata zdravstva u Kantonu Sarajevo, koji traže povećanje plaća, najavili su da će danas održati štrajk ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo.

Zdravstveni radnici ne isključuju ni mogućnost generalnog štrajka, ukoliko predstavnici vladajuće strukture ne dođu s konkretnom ponudom prihvatljivom za radnike u zdravstvu.

Nakon što za devet mjeseci sa pregovaračkim timom Vlade Kantona Sarajevo nisu uspjeli dogovoriti povećanje satnice sa sadašnjih 2,76 na 3,28 KM, predstavnici sindikata donijeli su odluku da danas izađu na proteste.

“Mi smo Vladi Kantona Sarajevo ponudili pojas za spasavanje, ali izgleda da im se boja pojasa nije dopala”, izjavio je ranije predsjednik Sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo Izet Hočko.

Hočko je rekao da traže razumijevanje od pacijenata i dodao da će svi imati koristi ako ovo bude pozitivno riješeno.

Prije protesta, u 10.00 sati će biti održana konferencija za medije Vlade Kantona Sarajevo na kojoj će biti iznesen stav povodom najavljenih protesta zdravstvenih radnika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79