Danas putem zooma održan sastanak CIK-a sa općinskim i gradskim izbornim komisijama

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je danas kao i prethodnih dana, održala nekoliko sastanaka putem Zoom platforme sa općinskim/gradskim izbornim komisijama u Bosni i Hercegovini. To je prilika da se zajednički razmotre i riješe svi eventualni problemi koje u svom radu imaju općinske/gradske izborne komisije. Tu aktivnost Centralna izborna komisija BiH će nastavit provoditi i u narednim danima.

Danas je održan sastanak i sa predstavnicima Koalicije “Pod lupom” na kojem se razgovaralo o predstojećim Općim izborima u BiH, posmatračkoj misiji Koalicije “Pod lupom”, pripremama za održavanje izbora i drugim vezanim temama.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine ponovo je aktivirala SMS centar za provjeru biračkog mjesta i on je u funkciji od danas, 12.09.2022. godine za sve telekom operatere u Bosni i Hercegovini. Slanjem jedinstvenog matičnog broja na broj telefona 091 121212, telekom operater vraća poruku koja sadrži broj, lokaciju i grad gdje se nalazi biračko mjesto.

Cijena slanja poruke je 0,10 KM + PDV.

Centralna izborna komisija BiH poziva sve birače u Bosni i Hercegovine da prije dana izbora provjere broj i lokaciju svog biračkog mjesta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79