Danas sahrana mitropolita Amfilohija, dolaze Dodik, Vučić, Đoković…

Blaženopočivši mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije biće sahranjen danas u kripti Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Liturgiju će služiti patrijarh srpski Irinej.

Predviđeno je da će na sahrani govoriti patrijarh Irinej, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, akademik Matija Bećković, mandatar crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić i predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, piše Srna.

Sahrani će prisustvovati, kako su najavili, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, visoka delegacija Vlade Srbije, teniser Novak Đoković.

U Crnoj Gori danas će u svim gradovima i manastirima gdje je to moguće biti služena zaupokojena liturgija, a potom i pomen mitropolitu.

Tijelo mitropolita jučer su u Podgorici dočekale hiljade vjernika.

Porta Sabornog hrama bila je ispunjena vjernicima koji su stigli iz svih krajeva Crne Gore da se poklone svom duhovnom pastiru koji je 30 godina bio na tronu Svetog Petra Cetinjskog.

Povodom smrti mitropolita Amfilohija, gradovi Istočno Sarajevo i Trebinje, kao i opština Sokolac 1. novembra proglasili su Danom žalosti.

Mitroplit Amfilohije preminuo je u petak u Kliničkom centru u Podgorici od posljedica virusa korona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79