Danas sastanak delegacija SDA, SBB-a i DF-a

U Sarajevu je za danas najavljen sastanak delegacija SDA, SBB-a i DF-a, na čelu s liderima tih stranaka Bakirom Izetbegovićom, Fahrudinom Radončićem i Željkom Komšićem.

Izetbegović je jučer najavio da će teme razgovora biti formiranje novog saziva Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH, te da će se razgovarati i o Vladi Kantona Sarajevo.

Lider SBB-a Fahrudin Radončić, ranije ove sedmice kazao je da će na sastanku s predsjednicima SDA i DF-a potencirati konkretne programske stvari i da će tek nakon tog sastanka SBB na stranačkim organima moći donijeti odluke o koaliciji s SDA i eventualnom ulasku SBB-a u vlast.

Inače, jučer je u Sarajevu održan sastanak delegacija SDA i HDZ-a. Predsjednici ovih stranaka Bakir Izetbegović i Dragan Čović kazali su novinarima nakon sastanka da konkretnih dogovora o formiranju vlasti, ali niti o Izbornom zakonu i Gradu Mostaru nije bilo.

Izetbegović je kazao da SDA smatra da treba odmah imenovati Vladu FBiH zajedno s Vijećem ministara BiH, a da se HDZ BiH s tim ne slaže.

On je rekao da se mogu imenovati bar predsjednici i potpredsjednici FBiH paralelno s imenovanjem Vijeća ministara BiH, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79