Danas sastanak u FUCZ zbog najavljenih obilnih padavina

Federalna uprava civilne zaštite je, zbog najavljenih padavina od 12. do 16. maja, inicirala održavanje sastanka sa predstavnicima Agencije za vodno područje rijeke Save, Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH i Federalnog zavoda za geologiju, koji bi trebao biti održan danas.

 Glasnogovornica FUCZ Majda Kovač kazala je Feni da je cilj sastanka da se na vrijeme izvrše pripreme i reagira u slučaju obilnih padavina i eventualnih poplava.

Svaka institucija iz svog domena na sastanku će donijeti odluku o načinu reagiranja u slučaju da obilne padavine, koje su najavljene, prouzrokuju poplave na pojedinim područjima.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH Feni su potvrdili da se obilnije padavine očekuju 12., 13. i 14. maja, posebno u Krajini gdje se očekuje 60 do 70 litara po kvadratnom metru.

Stiglo najnovije upozorenje: BiH bi mogle pogoditi nove poplave!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79