Danas se sprema krvoproliće! Banjaluka je opkoljena specijalcima s dugim cijevima i transporterima!

Davor Dragičević je kazao da će on pokušati biti na Davidovom trgu u 18 sati i da će to biti mirno okupljanje

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevićapušten je danas na slobodu u pratnji svog advokata Ifeta Ferageta nakon saslušanja u Okružnom tužilaštvu.

Okupljeni građani ispred tužilaštva dočekali su ga aplauzom uzvikujući: Pravda, pravda.

Dragičević je uhapšen jučer ujutro na Trgu Krajine odakle je tokom dana uz jake policijske snage uklonjeno cvijeće i simboli koji su postavljeni u znak sjećanja na Davida Dragičevića.

– Sada imamo preča posla da se posvetimo Davidu, Dženanu i da idemo do kraja. Zahvaljujući časnim pripadnicima MUP-a znao sam da ću biti uhapšen i bio sam spreman. Davor je živ pa hoće da ga uklone, ali neće moći. Ostavili su dvoje maloljetne djece u kući nezaštićene dok je trajao pretres.

Suzana Radanović pozvala je Vladu Srbije da se oglasi, kao i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da kaže da jučer nisu bili njegovi specijalci na Trgu Krajine:

– Imam informaciju da je Banja Luka opkoljena specijalcima s dugim cijevima i transporterima, danas se sprema krvoproliće. I danas pozivam građane na mirne i dostojanstvene proteste. To je najbolje oružje protiv njih. Policija je jučer pokušala isprovocirati narod. Mi smo bili mirni, oni su sve rekli svojim postupcima i ta slika je obišla svijet.

Davor Dragičević je kazao da će on pokušati biti na Davidovom trgu u 18 sati i da će to biti mirno okupljanje.

Novinarima se obratio i Dragičevićev advokat, Ifet Feraget koji je kazao da se radi o očiglednom kršenju zakona.

– On nije znao za poziv, poziv mu nije bio uručen. Davor je jučer ugledao patrolu, ali nije znao za njihovu namjeru. Nadam se da je ministar Dragan Lukač danas naučio lekciju. Ne treba hapsiti nikoga kome je nanesena ovolika bol. Davor nikome nije prijetio. Davor ima pravo da pretjera. On nema ozbiljnu namjeru da prijeti. Donijeta je odluka da nema razloga za dalji pritvor. Mislim da je ovo bilo nepotrebno. Banja Luka ima svoj trg i imat će ga – kazao je Feraget.

On je istakao da su stečeni uslovi da Lukač podnese ostavku.

– Istrajat ćemo na dokazivanju ubistva. Svi znate šta se dešavalo na famoznoj konferenciji. Ako je predsjednica RS rekla da institucije moraju da rade u skladu sa zakonom, onda neka rade tako. Ovdje postoje dokazi da se procesuiraju oni na koje dokazi upućuju – zaključio je Feraget.

Depo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79