Danas sjednica Vlade FBiH, premijer Novalić došao sa zasluženog godišnjeg odmora i vodit će današnju sjednicu

U zgradi federalnih institucija u Mostaru danas će Vlada Federacije BiH održati redovitu sjednicu.

Nakon što su građane saopćenjem za medije iz Stranke demokratske akcije pozvali da ostanu u svojoj državi i upravo na nekoj od atraktivnih lokacija koje ima BiH provedu godišnji odmor i na taj način daju svoj doprinos i pomognu domaći turizam, podsjetit ćemo se premijer Fadil Novalić odlučio je svoj godišnji odmor ipak provesti u Turskoj.

Podsjetimo i to da je Vlada FBiH odustala je i od jednostavne mjere turističkih vaučera koja je trebala uslijediti nakon provedbe korona-zakona, nedostatak sredstava pravdan je pričom o “lošim rezultatima ispitivanja tržišta” – možda ako je uzorak na kojem su testirali tržište bio premijer, Aida Pilav i njima slični.

Sjednica i konferencija za novinare bit će održani uz maksimalno poštivanje naredbi i preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH piše Pressmedia-.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79