Danas u BiH oblačno sa temperaturom do 24 stepena, već sutra ponovo kiša i snijeg

U Bosni i Hercegovini će danas prevladavati pretežno oblačno vrijeme sa najvišom temperaturom od 24 stepena Celzijusova. Već krajem dana se očekuju novo pogoršanje vremena, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Jutarnja temperatura danas će biti od pet do 11 stepeni, na jugu do 13, a dnevna od 15 do 24 stepena. Vjetar će biti slab do umjeren, uglavnom južni i jugozapadni. U Krajini je večeras moguća kiša.

Već sutra, 13. aprila, padavine će uzrokovati osjetniji pad temperature. Tokom dana u Krajini je moguć snijeg ili susnježica, a do kraja dana i u višim područjima centralne i istočne Bosne. Intenzivnije padavine će biti u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od dva do osam stepeni, na jugu do 12, a dnevna u Krajini od dva do šest, u ostatku Bosne do 12, a na jugu do 14 stepeni.

Za srijedu, 14. april, prognozira se oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, kišom i susnježicom u Bosni. Tokom dana u većem dijelu Hercegovine je izgledan prestanak padavina. Jutarnja temperatura će biti od minus tri do tri stepena, na jugu od četiri do osam, a dnevna od dva do sedam, na jugu od 10 do 15 stepeni.

Oblačno sa padavinama bit će i u četvrtak, 15. aprila. U Bosni će biti pretežno oblačno, a u Hercegovini uglavnom umjereno oblačno vrijeme. U Bosni povremeno i lokalno sa slabom kišom i snijegom. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva stepen, na jugu do šest, a dnevna od četiri do 10, na jugu do 14 stepeni, objavili su iz FHMZ za Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79