Danas velike gužve ispred Zetre: Građani strpljivo čekaju na vakcinu

U Kantonu Sarajevo je jutros nastavljena vakcinacija građana u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch (Zetra), a snimci redova najbolje govore koliko je velik odziv.

Nakon kratke pauze uslijed nedostatka vakcina, nastavak imunizacije Sarajlija je počeo jučer, a mnogi su bili uzbuđeni jer im je pružena prilika da se zaštite od pandemije koronavirusa.

I jučer i danas stariji građani su istakli zadovoljstvo načinom na koji je čitav proces imunizacije organizovan.

Identična situacija je bila kada je počeo proces vakcinacije u Kantonu Sarajevo 21. aprila. Tada je na raspolaganju bilo 12.800 doza, a dnevno se vakcinisanlo između 1.500 i 1.700 osoba.

Za nastavak vakcinacije starijih građana Kantona Sarajevo je obezbijeđeno dodatnih 5.000 doza vakcina. Zavod zdravstvenog osiguranja KS je na vakcinaciju pozvao sljedeće skupine: osobe starije od 75 godina, hemodijalizirane i transplantirane pacijente, a zatim one s Downovim sindromom i rijetkim bolestima te hronične bolesnike.

Nažalost, zbog manjka broja vakcina s kojima Bosna i Hercegovina (ne)raspolaže, mnogi građani još uvijek čekaju na svoju prvu dozu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79