Današnji sastanak SDA, DF i SBiH: Koalicija za predstojeće izbore

Foto: FENA

Danas je u Sarajevu održan sastanak predstavnika kantonalnih odbora Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF) i Stranke za BiH, na kojem je glavna tema bili predstojeći lokalni izbori.

Ovo je prvi u nizu sastanaka koji su planirani u cilju pripreme za lokalne izbore koji su pred nama.

Albin Zuhrić, predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte, istakao je da je cilj današnjeg sastanka pronalaženje kompetentnih ljudi koji će zamijeniti one loše načelnike u Kantonu Sarajevo. Naglasio je važnost kvalitetnih kandidata bez obzira na stranačku pripadnost te istakao da su u fokusu građani i njihovi interesi.

Na sastanku je rečeno da svaka od stranaka ima svoje kandidate za predstojeće izbore, ali da još nije vrijeme za iznošenje imena. Faruk Kapidžić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA, naglasio je važnost dogovora među strankama i otvorenost za daljnje razgovore.

Domaćin sastanka, Kapidžić, istakao je da će se razgovori nastaviti kako bi se zajednički nastupilo na devet načelničkih pozicija s najboljim kandidatima koje imaju ove tri stranke.

Sastanku su prisustvovali predstavnici DF-a Albin Zuhrić i Ferid Mušić, SDA Faruk Kapidžić, Haris Zahiragić i Mahir Dević, te Stranke za BiH Almir Bečarević i Haris Gudić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79