Danis Tanović: “Nas je unesrećio, sebi uništio dvije godine života”

Bh. oskarovac Danis Tanović je u novom intervjuu, između ostalog, govorio o saobraćajnoj nesreći u kojoj je povrijeđen njegov sin Orhan.

I danas mi ponekad zasuze oči kada pomislim na sve što se desilo i da je moglo završiti mnogo gore – rekao je.

Opisao je kako je izgledalo ovo teško razdoblje u njegovom životu.

Moje su se kćerke, koje studiraju u Berlinu, odmah vratile kući da budu s nama. Bili smo okruženi prijateljima i porodicom, svi su nas ohrabrivali i bili uz nas i to nam je jako pomoglo. Mnogo ljudi, koje čak i ne znam, javljali su se, pisali, zvali… Zaista smo osjetili ljubav ljudi oko nas. Bilo je teško, ali sad je prošlo. Idemo dalje – rekao je.

Orhan se sada osjeća mnogo bolje i krenuo je u školu. Rehabilitacija još traje, a Danis je siguran da će uskoro sve biti kao prije. Smatra da je korištenje kanabisovog ulja pomoglo njegovom sinu.

Teško je reći u kojoj mjeri nešto pomaže, ali činjenica je da se Orhan jako brzo oporavio nakon što sam mu počeo davati ulje. U početku se nije sjećao što se desilo 10 minuta ranije; nakon što smo mu počeli davati ulje, sve se počelo vraćati u normalu. Ali, ponavljam, koliko je zaista pomoglo, teško je reći. Orhan ima 17 godina i to je vjerojatno najviše pomoglo da se tako brzo oporavi – kazao je u razgovoru za hrvatski magazin Gloria.

Podsjećamo, Benjamin Spahović, koji je u februaru automobilom udario Orhana, dobio je dvije godine zatvorske kazne, nakon čega će mu biti zabranjeno upravljanje motornim vozilom naredne tri godine.

Nas je unesrećio, sebi uništio dvije godine života – naveo je Danis.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79