Dao 150 KM policajcu na aerodromu Sarajevo pa dobio optužnicu

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv državljanina Srbije Emina Beharovića (1984.) za koruptivno krivično djelo davanja dara i drugih oblika koristi.

Beharović se tereti za davanje dara policijskom djelatniku Granične policije BiH, radi olakšavanja i ubrzavanja pasoških i drugih kontrola prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu.

Optuženi se tereti da je, prilkom dolaska na granični prijelaz na aerodromu Sarajevo, letom iz Istanbula, prošao pasošku i carinsku kontrolu, te policijskom djelatniku Granične policije BiH, dao iznos u protuvrijednosti od oko 150 KM, kako bi olakšao i ubrzao pasoške i druge kontrole za svog poznanika, B.E. državljanina Turske, koji je bio zadržan u službenim prostorijama pasoške kontrole, radi provjera okolnosti njegovog dolaska u Bosnu i Hercegovinu.

Optuženi se tereti da je, službenoj osobi u institucijama BiH, uručio dar da za drugu osobu u okviru svoje dužnosti, izvrši što bi morao ili ne bi smio izvršiti, čime je počinio krivično djelo –Davanje dara i drugih oblika koristi iz članka 218. stavak 2. Krivičnog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79