Dariju Delibašiću opređen jednomjesečni pritvor!

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Dariju Delibašiću, potvrdila glasnogovornica Tužilaštva kantona Sarajevo Azra Bavčić.

– Pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela – pojasnila je Bavčić.

Kao što smo izvijestili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo lišili slobode su u petak Darija Delibašića, sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića, zbog učešća u kidnapovanju turskog i bh. državljana Tamera Kilerdžija, prenosi Radiosarajevo.

Ime Darija Delibašića spominje se i u akciji italijanske policije na otkrivanju kriminalne grupe koja se bavila trgovinom i transportom kokaina iz Perua.

Navodno je Delibašić osuđen u odsustvu, međutim nije izdržavao kaznu pošto BiH i Italija nemaju sporazum o izručenju osuđenih osoba.

 

Da li su preblage kazne sudova za korupciju?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79