Darinka Kićanović ide osam mjeseci u zatvor: Osuđena za poresku utaju više od 85.000 KM

Sud BiH osudio je Darinku Kićanović na osam mjeseci zatvora zbog poreske utaje 85.646 KM, dok je optuženom pravnom licu “DMK trejd” Dvorovi kod Bijeljine izrekao novčanu kaznu od 5.000 KM koju je dužno platiti u roku od dva mjeseca od dana pravosnažnosti presude.

U slučaju da se novčana kazna ne uplati u navedenom roku, bez odgađanja će se sprovesti postupak prinudne naplate, saopšteno je iz Suda BiH.

Kićanovićeva i “DMK trejd” obavezni su da vrate imovinsku korist pribavljenu krivičnim djelom, koja je proporcionalna visini utajenog poreza od 85.646 KM.

Navedeni iznos dužni su uplatiti na račun budžeta BiH u roku od šest mjeseci od dana pravosnažnosti presude pod prijetnjom prinudne naplate.

Optužena Darinka Kićanović kriva je što je u svojstvu direktora i odgovornog lica u pravnom licu bez ograničenja ovlaštenja “DMK trejda” izbjegla platiti davanja propisana poreskim zakonodavstvom BiH pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje iznosa obaveza, a iznos poreza čije se plaćanje izbjegava prelazi iznos od 50.000 KM.

Pravno lice “DMK trejd” odgovorno je što je raspolagalo protivpravno ostvarenom imovinskom koristi u iznosu od 85.646 KM, koju je ostvarila optužena u svojstvu direktora i odgovornog lica, navodi se u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79