Dario Mirjanić kladionicu opljačkao pomoću šipke kojom je prijetio radniku kladionice Mozzart

Slaviši P. u sudnici je pokazana šipka koja je nađena tokom uviđaja razbojništva i on je kazao da je to ta šipka s kojom mu je prijetio optuženi

Radnik kladionice Mozzart Slaviša P. je u banjalučkom Okružnom sudu kazao da je 36-godišnji Banjalučanin Dario Mirjanić kladionicu opljačkao nakon što je nekoliko dana ranije prekršajno kažnjen po prijavi radnice te kladionice.

Armaturna šipka

– Optuženi je ulazio za pult gdje je radila koleginica A. R. koju je hvatao po tijelu. Ona je zvala policiju, zbog čega je on kažnjen, mislim sa 700 KM. Poslije je od nje tražio da mu vrati taj novac. Ona mu je ranije dala 200 KM, a tražio je još, rekao je svjedok Slaviša P. Prema njegovim riječima, na dan pljačke na putu prema poslu vidio je Mirjanića da nosi armaturnu šipku.

– Pustio sam ga da ode jer sam znao za raniji incident i da bi mogao da dođe da traži novac. Po ulasku na radno mjesto sam zaključao kladionicu, ali sam je otključao kada sam vidio da je stalo vozilo Sector Security. Međutim, ubrzo potom u kladionicu je ušao Mirjanić i pitao:

“Gdje su pare”, a kada sam rekao da ih nema, on je ljutito pitao: “Je li nema?”, te je prema meni zamahnuo šipkom. Rekao sam mu stani, nemoj, ispričao je svjedok Tužilaštva. Optuženi se, dodao je svjedok, naslonio na pult i rekao: “Daj sad pare, ovo je pljačka”, te mu je iz straha dao kovertu s novcem, a on je otišao.

Suđenje se nastavlja 10. maja

Slaviši P. u sudnici je pokazana šipka koja je nađena tokom uviđaja razbojništva i on je kazao da je to ta šipka s kojom mu je prijetio optuženi.

Prema optužnici, Mirjanić je kladionicu opljačkao 18. februara 2023. kada je od radnika uzeo 4.400 KM. Kako se navodi, u kladionicu je ušao noseći armaturnu šipku dužine 75 i širine 10 centimetara te je zaprijetio radniku Slaviši P. koji mu je iz straha za svoj život izvadio iz sefa novac i dao.

Izdržane kazne

Mirjanić, koji je ranije kazao da se kaje zbog onoga što je učinio, i njegov advokat su najavljivali sporazumno priznanje krivice, ali nisu uspjeli da se dogovore sa Tužilaštvom pa je suđenje nastavljeno. Mirjanić je poznat odranije po krivičnim djelima i osuđivan je za ubistvo, nanošenje teških tjelesnih povreda i falsifikovanje novca.

Osuđen je na osam godina zatvora krajem 2011. zbog ubistva Vese Medića (24), kojeg je izbo nožem nakon kraće svađe ispred kafića Ekselens u banjalučkom naselju Obilićevo. Hapšen je i 2021. godine jer je u banjalučkom kafiću Krug pretukao dvije djevojke za čiji stol je prilazio više puta, a napao ih je kada su ga zamolile da se odmakne od njih. Mirjanić je u sudnici rekao da je sve zatvorske kazne odležao od 2011. do 2018. godine piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79