Foto: Crna-Hronika
Darko Ćulum prvi na listi za izbor novog direktora SIPA

Darko Ćulum prvi na listi za izbor novog direktora SIPA


Darko Ćulum, aktuelni direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zauzeo je prvo mjesto na rang listi uspješnih kandidata koji su se prijavili na javni konkurs za direktora SIPA, potvrdio je predsjednik Nezavisnog odbora Enes Obralija.

Na ovaj konkurs prijavilo se ukupno sedam kandidata, a intervjui sa onima koji su ispunili uslove održani su danas u Sarajevu.

Na drugom i trećem mjestu rang liste nalaze se Ljubiša Pandurević, načelnik Finansijsko-obavještajnog odjeljenja SIPA, i Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj.

Konačna odluka o imenovanju će biti u rukama ministra bezbjednosti BiH, Nenada Nešića, koji će predložiti Darka Ćuluma za ovu poziciju Savjetu ministara, u skladu sa važećim propisima.

Ćulum, koji već ima četiri godine iskustva na čelu SIPA, smatra se glavnim favoritom za ovu poziciju zbog svoje bogate karijere u policijskom sektoru, koja uključuje i ranije funkcije direktora policije MUP-a Srpske, zamjenika direktora policije i načelnika Uprave policije.

Prema dosadašnjim informacijama, Ćulum se ističe kao najiskusniji kandidat, a njegov dosadašnji rad ocijenjen je kao besprijekoran. Očekuje se da će Savjet ministara uskoro potvrditi njegovo ponovno imenovanje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija