Darko Elez s pancirom i šljemom na glavi stigao u Tužilaštvo BiH

Darko Elez stigao je u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti su realizirane u koordinaciji Tužiteljstva BiH sa partnerskim institucijama R Srbije.

Elez je u večernjim satima helikopterom izručen iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Darko Elez izručen Bosni i Hercegovini, sletio je u Sarajevo

– Aktivnosti su u Bosni i Hercegovini, realizirali MUP RS, Sudbena policija BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu-SIPA. Nakon izručenja, Elez je uz visoke mjere sigurnosti transportiran u kompleks pravosudnih institucija BiH, gdje će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužitelj će se odrediti o daljim aktivnostima. Izručenje osumnjičenog Elez Darka realizirano je zajedničkim radom i dobrom suradnjom institucija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, uz koordinaciju međunarodne organizacije Interpol. Tužilaštvo BiH zahvaljuje se svim institucijama koje su sudjelovale i dale potporu u realizaciji ove akcije.

Kako se može vidjeti na fotografijama, koje je medijima ustupilo Tužilaštvo BiH, na sebi je imao pancire te šljem na glavi.

Darko Elez, jedan je od optuženih u okviru predmeta “Lutka” u kojem su optuženi procesuirani za ubojstva, pokušaje ubojstva, pljačke transporta novca i druga kaznena djela, dok je optuženi Elez bio nedostupan, a također, Tužilaštvo BiH radi na opsežnom predmetu organiziranog kriminala koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe koje su pod istragom zbog teških kaznenih djela organiziranih ubojstava, iznuda i drugih kaznenih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79