Darko Elez u sudnici: Ako mi nađete barem jedan dokaz da sam ubio Tigra, pristajem na 40 godina robije

U Sudu BiH jutros je održano ročište po prijedlogu Tužilaštva BiH da se izručenom Darku Elezu, odredi jednomjesečni pritvor. 

Tužilac Dubravko Čampara zatražio je pritvor zbog, kako je rekao, straha od bjekstva, uticaja na svjedoke, uznemiranje javnosti…

Svi se boje Darka Eleza

On je u prijedlogu kazao da je Elez organizirao kriminalnu grupu u BiH i Srbiji s ciljem počinjenja mnogih krivičnog djela, piše Avaz.

Tužilaštvo ga zvanično sumnjiči za likvidacije Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, koji su ubijeni u Lukavici 2018. i 2019.godine.

No, Čampara je u Sudu BiH kazao da nije dao odbrani izjave svjedoka, jer se svi boje Darka Eleza.

S druge strane, Elez je u sudnici kazao da pristaje da mu se odredi pritvor.

Nisam glup i lud da bježim

– Nisam glup i lud da bježim. Kada bi otišao u Srbiju oni bi me odmah vratili. I kada bi otišao u neku drugu državu, oni bi me izručili BiH i onda bi mi se sudilo za “Lutku” – rekao je Elez.

On je negirao da umiješan u ikvidacije Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, koji su ubijeni u Lukavici 2018. i 2019.godine.

– Nađite mi ijedan dokaz da sam ubio Tigra potpisat ću da me osudite na 40 godina zatvora – rekao je Elez.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79