Darko Mikača prijetio supruzi da će je likvidirati: “Plakat i pisat ćeš istovremeno, ja ti to obećavam”

Darko Mikača je, nakon istrage koja je protiv njega provedena, optužen za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti

Darko Mikača je, nakon okončanja istrage koju je protiv njega provelo brčansko Tužilaštvo, optužen za ugrožavanje sigurnosti, odnosno da je u februaru prošle godine prijetio bivšoj supruzi T. V, sa kojom ima maloljetnu kćerku. On joj je 26. februara poslao nekoliko poruka na mobitel, čime je kod nje izazvao osjećaj ugroženosti.

– Samo jedna stvar u životu te može spasiti. Razmisli koja, jedna je od poruka koje je optuženi uputio T. V. U optužnici se navodi da je Mikača oštećenoj prijetio da će je likvidirati ili će joj nanijeti teške povrede.

Poslao joj je i poruke: “Plakat i pisat ćeš istovremeno, ja ti to obećavam”, “Ima da vam se naj…. krvi”, “Joj, mrgude, šta ima da ti uradim”, “Draga policijo, ako budem saznao da me varala u braku, sve ću joj koščice polomiti”, “Kurvetino, isjeći ću te, sve sam sto posto saznao”, “Ma slušaj, napuši se kur.., takva bezobrazna, ja sam ti rek’o ako ja shvatim da je istina što pišu, koljena ću da ti izlupam”, “Bude li istina, tebe neću pitati, sam ću odlučiti”, “Invalidska kolica ćeš dobiti na poklon od mene”.

Sve ove poruke su kod oštećene izazvale osjećaj uznemirenosti i bojazni, stoji u optužnom aktu protiv Mikače, koji bi se uskoro trebao naći u sudnici radi izjašnjenja o krivici piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79